Om mig

Mit navn er Bente Rønberg og jeg bor i Hjerm i Vestjylland.
Jeg er uddannet håndarbejds- lærer med speciale i maskinstrikning hvor computer programmet Designaknit er en vigtigt  del.

Jeg er superbruger på både Brother, Silverreed og DesignaKnit. Dem, der kender mig, siger ofte, at jeg tænker som en strikkemaskine.

De sidste 7 år har jeg haft stor succes med medlemssiden på Ausumlille.dk. Jeg glæder mig hver dag over positive tilkendegivelser fra mine medlemmer, som er meget trofaste. Medlemstallet stiger støt, og de fleste forbliver medlemmer, når de først har købt sig adgang.

Læs meget mere om medlemsklubben og, hvad nogle af mine medlemmer udtaler om at være med her.

Maskinstrikning er min verden

Jeg brænder for at formidle faget maskinstrikning i form af teknik og design og for at give dig en god oplevelse ved strikkemaskinen og computeren. Desuden vejleder jeg dig med hensyn til valg af materialer, form og farver.

At købe en strikkemaskine er en stor investering, og derfor ønsker jeg at hjælpe dig med at få det fulde udbytte af dit udstyr. Så du kan fremstille nogle produkter, du både er stolt af og har lyst til at bære og vise frem.

Min faglige baggrund

I de sidste 21 år har jeg undervist i maskinstrikning. Mine kursister vender ofte tilbage og deltager på nye kurser, og enkelte har endda været med over 10 gange. Jeg har årligt mere end 100 kursister på weekend- eller ugekurser.

Kursisterne kommer primært fra Danmark, flere rejser også hertil helt fra Norge, Sverige og Færøerne. Mine ugekurser foregår i Thyborøn.  Her flytter kursisterne ind med deres strikkemaskine og alt hvad der er brug for af udstyr og garn.

Du er velkommen til at skrive til mig ved at bruge kontaktformularen, hvis du er interesseret i at vide mere om mine kurser.

Udover at undervise har jeg skrevet 2 strikkebøger – den ene ”Strik i farver” indeholder opskrifter til 12 modeller i maskinstrikning. Bogen handler også om ”Farve & Stil”.  Bogen kan stadig købes og du kan se billeder fra bogen ved at klikke dig ind på galleriet  – klik her

Maskinstrikning har også ført mig helt til det sydlige Afrika. Her underviste jeg 24 kvinder fra en lille landsby i Lesothos bjerge i at strikke skoletrøjer.  Jeg var i Lesotho første gang i 2005 og har siden besøgt kvinderne 10 gange.

Alle kvinderne er kommet ind under huden på mig, og jeg havde aldrig forstillet mig, hvor beriget mit liv ville blive ved at lære disse fantastiske kvinder at kende.

Kurser & videoer om maskinstrikning