Kategoriarkiv: Nyheder

Fletværk

I denne uge viser jeg hvordan man kan strikke Fletværk.
Prøven får mig til at tænke på både pilefletning og vævning.
Afhængig af materialevalg skifter prøven udtryk – Håber du har lyst til at prøve.

Bogstavleg med lasso og kamera

I Designaknit Stitch Designer er der mange funktioner, som vi ikke er så kendte med. En af dem er lassoen. Jeg viser funktionen ved hjælp af bogstavet F – hvor det er tydeligt at se, når man spejlvender både vandret og lodret.  Du må selv gå et skridt videre og forsøge med et mønster du selv har lavet.

Blomsten Gardenia

I denne skønne sommer flokkes farver og dufte mellem hinanden.
Så hvorfor ikke strikke en blomst, som du kan dekorere din sommermodel med.  Jeg har valgt at strikke en Gardenia som bruges som prydplante i haver under varmere himmelstrøg. Herhjemme er Gardenia en populær stueplante, men den trives også fint i udestuen eller på en lun, overdækket terrasse om sommeren. Duften af Jasmin må du tænke dig til.

Nyt hulmønster og opskrift

I denne uge har jeg fundet hulslæden frem igen. Jeg synes hulmønstre er oplagte til sommerstrik. Jeg fandt et hulmønster i en af mine gamle brother mønsterbøger og omsatte det til både Silverreed og Brother ved hjælp af Designaknit.
Filerne ligger klar lige til at åbne i programmet. Har du ikke programmet kan du indkode mønsteret i din Brother maskines hukommelse.
Du finder også en opskrift til et sommer tørklæde i denne uge.

Graduering

Hvad er graduering i designaknit?
Det er en funktion der automatisk kan lave nye størrelser af den samme model.  Først laver du den ønskede model i den mindste og den største størrelse du ønsker. Derefter kan du i funktionen GRADE bede designaknit om at konstruere et antal størrelser imellem disse 2 størrelser.  Håber jeg forklarer det tydeligt nok!

Luftig kant i løbemasker+ opskrift på sommer top

Sommeren er kommet – det er fantastisk.
Så nu handler det om sommerstrik – både i faconer og materialer.
I denne uges video viser jeg en nem kant i løbemasker.
Ud over det har jeg lavet en sommertop i den lækreste silkegarn fra ITO. Her bruger jeg selvfølgelig kanten fra videoen.
Filen til sommertoppen er at finde i 3 størrelser – lige til at åbne i Designaknit.

 

2 Sofapuder i fairisle

Ny sofa kræver nye puder!! – I denne uge får du derfor opskrift på 2 puder strikket i mønstrene fra forleden uge.
Jeg har strikket dem i Blackhill Highlands uld fra garnudsalg.dk

Til orientering – er der stadig 2 ledige pladser på kurset “Sommerstrik” der afvikles på Rydhave Slot ved Vinderup fra den 17. – 22. juni. Pris for hele ugen incl. undervisning, forplejning og overnatning på dobbelt værelse kr. 4.000,-

 

Grafik i byrummet er inspiration til strikkemønstre

I denne uge har jeg lavet 4 fairisle mønstre inspireret af grafik i byrummet,  som jeg vil dele med dig.

Alle 4 motiver har jeg omsat til mønstre i Designaknit og strikket  i de samme farver.  Mønstrene kan enten tastes ind i din elektroniske maskine eller hentes som fil – lige til at åbne i Designaknit.