Kategoriarkiv: Nyheder

Leg med garn og mønstre

Dette indlæg finder du i kategorien “Tips & Ideer”.
Jeg viser her et eksempel på, hvordan jeg arbejder mig frem til farverkombinationer og mønstre. Det er denne proces jeg elsker allermest ved maskinstrikning. Det er dog ikke altid, der kommer et produkt ud af processen, men jeg bliver altid en erfaring rigere.

Kompliceret mønster vha spejling

Jeg kalder denne uges indlæg for “komplicerede” mønstre – men de kunne lige så godt kaldes “magiske” mønstre. Ved hjælp af 3 allerede kendte funktioner  opstår mønstrene  meget enkelt – men ser meget komplicerede ud =  Hokus Pokus

Rya strik som slip mønster

I denne uge er jeg gået et skridt videre med Rya strikningen.
Jeg har nu tilføjet mønster i mine prøver. Mønstrene der kan anvendes er Slipmønstre.
Har du Silverreed  hulkortmaskine finder du anvendelige kort sammen med ribapparatet.

Rya strik – teknikken

Denne uges indlæg om Rya strik, finder du i kategorien “Silverreed” .
Rya strikker du på dobbelt apparat vha af P-slæden, som er et tilbehør til ribapparatet.   I første omgang viser jeg  teknikken  på en hel flade – men jeg er igang med næste step, hvor jeg viser teknikken som  mønsterstrik.

Løftede Flotteringer

I denne uge skal du holde “tungen lige i munden”  eller – så også mine udenlandske medlemmer forstår hvad jeg mener – “bruge stor koncentration”.  Alt er håndmanipuleret, så alle maskintyper kan lave disse fine mønstre.

Babyvest med Argyle mønster

Denne uge får du en opskrift på en vest til de små baby drengebørn. Vesten kan strikkes i 3 størrelser. Som du sikkert kan gætte, er den strikket i Arwetta Classic. Du finder på medlemssiden filer, der kan åbnes direkte i designaknit,  men der  er også en vejledning til at strikke modellen, hvis du ikke har Designaknit.

Argyle strik

Argyle strik har været en del af modebilledet af flere omgange.
Oprindeligt stammer mønsteret  fra 1920’ernes Scottland.
Dvs. det er 100 år gammelt nu i  år 2020,  hvor det igen er meget aktuelt.

Tegne kurver/Complex curves

Velkommen til 2021 på Ausumlille.dk – Jeg begynder i år på den 8. sæson med medlemssiden. Vildt som tiden flyver.

Som lovet får du her 2. del om den nye funktion i DK9  – tegne kurver.
Denne del handler om Complex curves – og er vildt spændende at lege med. Men husk at gemme undervejs – for jeg tror ikke du kan lave det samme mønster igen. Så mange variationer kan du lave.

Tegne kurver /Drawing curves

Der er tilføjet et nyt tegneværktøj i DK9. Funktionen hedder Draw Curve.  Funktionen byder på forskellige skabeloner, der kan give overraskende mønstre.  Dette indlæg handler om,  hvordan du bruger Simple curves og simple shapes.
I næste uge vil jeg vise brugen af Complex shapes – glæd dig.