Kategoriarkiv: Nyheder

Firkant ved hjælp af kiler

De fleste kan selvfølgelig strikke en firkant – men kan du også strikke den ved hjælp af kiler og på den måde få flere farver i din firkant?
Hvis ikke så lærer du det i denne uges indlæg.
Firkanten kan anvendes til puder, tæpper, for- og bagstykke på trøje.
Du kan også strikke flere forskellige firkanter i dine garn rester og sætte dem sammen til et tørklæde.

 

Vandfald – denne gang som almindelig opskrift

Blusen med vandfald er allerede blevet min yndlings bluse. Modellen er god, garnet er utrolig lækkert – både at bære og at strikke med.
Denne gang kommer opskriften på blusen, som en manuel opskrift til dig, der endnu ikke er gået igang med Designaknit. Opskriften er lavet til 3 størrelser. Bredde 50, 56 og 62 cm.

Bluse med vandfald konstrueret i Designaknit

Der er blevet vist flere variationer af bluser med vandfald på diverse Facebook grupper. Jeg har derfor i denne uge lavet en instruktion til, hvordan du laver din helt egen opskrift.  Blusen er strikket på tværs med en kile i halsen på forstykket. Udregningen er meget afhængig af strikkefastheden på det garn du arbejder med.
Du vil finde shape filer til 3 størrelser af blusen strikket i Trio fra Isager. Trio består af 50 % hør, 30 % bomuld og 20% bambus og løbelængden er 700 m/100 g.

Dig der ikke har Designaknit kan glæde dig til næste uge, hvor mit indlæg er en opskrift på denne bluse – lige til at strikke efter.

Bomulds halsrør i tuck med kile

I denne uge er nyheden en opskrift på et rør til halsen, strikket i lækkert bomuldsgarn. Det specielle ved denne opskrift er at jeg efter at have deltaget  i Open KNIT lab har kastet mig ud i at strikke forkortede rækker i forskellige mønsterteknikker. Nye muligheder.

Bånd på rib

Bånd på rib apparat er ugens emne. Et knækbånd lige til at montere enten langs en kant eller i en rund eller firkantet halskant. Kanten folder helt af sig selv på midten og der kommer automatisk en rille til at montere båndet i.  Der vises også et bånd der kan bruges både som dekoration i kontrastfarve men også til at camouflere en nødvendig samling

 

 

 

Fletværk

I denne uge viser jeg hvordan man kan strikke Fletværk.
Prøven får mig til at tænke på både pilefletning og vævning.
Afhængig af materialevalg skifter prøven udtryk – Håber du har lyst til at prøve.

Bogstavleg med lasso og kamera

I Designaknit Stitch Designer er der mange funktioner, som vi ikke er så kendte med. En af dem er lassoen. Jeg viser funktionen ved hjælp af bogstavet F – hvor det er tydeligt at se, når man spejlvender både vandret og lodret.  Du må selv gå et skridt videre og forsøge med et mønster du selv har lavet.