Kategoriarkiv: Nyheder

Rundt bærestykke – helpatent

Dette indlæg er ikke en opskrift på en trøje, men derimod en vejledning i, hvordan du strikker et bærestykke i helt patent i form af en strikkeprøve.
Vejledningen er til både Brother og Silverreed.
Derudover viser jeg dig, hvordan du omsætter det på en eksisterede trøje med rundt bærestykke i Designaknit.

VIGTIGT: 
Jeg har været i kontakt med Mette Okkels fra PetiteKnit om ligheden med hendes håndstrikkede model Anker.
Mettes respons er – “Det er virkelig helt ok for mig. Hvor er det sødt af dig at henvende dig til os. Rigtig god strikkelyst og held og lykke”.

Hulmønster som enkeltmotiv på Brother 965i og 930/940

Denne uges indlæg henvender sig mest til dig, der strikker på elektronisk Brother og udelukkende anvender computerdelen på maskinen til dine mønstre. Du vil finde forklaring til både Brother 965i og 930/940.
Hvis du har Designaknit sammen med din Brother maskine, kan dette indlæg også gavne dig. Specielt fordi der ikke er ret mange,  – incl. mig selv – der ikke er kommet til, at indkode Brother hulmønstre via DesignaKnit endnu.

Rullekrave i 2/2 tæt rib

Hvordan strikker du en rullekrave på din trøje – enten på en helt almindelig trøje med rund hals – eller på trøjen med det runde bærestykke, som mit eksempel viser.
Som en ekstra gevinst i denne uge, får du mønsterfilerne, som jeg har anvendt til bærestykket. Så kan du selv lave opskriften til din trøje, ved at følge mine tidligere videoer, som netop viser hvordan du gør.

Barnevognstæppe i fuld rib med tuck

I dette indlæg har jeg arbejdet videre med et af tuck mønstrene fra sidste uge. Det er blevet til et dette fine barnevognstæppe.
DesignaKnit filen til tæppet,  finder du i 2 bredder på medlemssiden – lige til at åbne og strikke efter. Eller du kan vælge at downloade den til din elektroniske Brother.

Tuck som fuld rib – 4 nye mønstre

Tuck i fuld rib giver nogle spændende og smukke mønstre.
For at strikke disse mønstre skal du vide, hvordan du strikker tuck og hvordan du strikker fuld rib.
Fuld rib strikkes over alle nåle på både hoved- og ribapparat og kan derfor kun strikkes i tyndt garn.  Jeg har brugt 2 tråde Luna fra AC strik. Luna har en løbelængde på 1500 m/100 g.  Det vil sige at 2 tråde bliver til 750m/100 g

Elastisk kant

Jeg er ret sikker på, at dette indlæg vil blive taget imod med begejstring.
Kanten er strikket som en blanding af rib og glatstrikning.
På den måde fremkommer en elastisk kant, der ligner en almindelig  ombukskant,  men den har ribbens elastiske egenskaber.

Videre udvikling af tuck mønster

I denne uge finder du en video der viser, hvordan jeg videre udvikler et tilfældigt tuck mønster fra et hulkort.  Du får selvfølgelig også filerne – lige til at åbne i Designaknit. Har du ikke DesignaKnit , finder du  et billede af mønstrene,  som du kan  indkode i din elektroniske maskine.

Finpudsning af mønster i raglansømme

Der er stor forskel på hvor meget tid og energi, den enkelte strikker vil bruge på detaljerne i sit arbejde. Til dig der elsker at “Nørde” kommer her et indlæg, der handler om finpudsning af raglankanter.
Dette kan dog kun lade sig gøre hvis du arbejder med DesignaKnit