Kategoriarkiv: Nyheder

Kugler til jul

Om få dage skriver vi 1. december – og julen står for døren.
Vi ved stadig ikke, hvordan verden ser ud når vi når julen.
Men vi ved, at vi kan gøre som vi plejer rundt i de små hjem.
Nemlig at pynte op med både lys, gran og julepynt – ude og inde.
Jeg beslutter hvert år til jul, at der kun må komme en ny ting op i hjemmet. I år blev det så disse jule kugler.

Fairisle med farveksler på Silverreed

Hvis du vil skifte farve i dit mønster med jævne mellemrum, kan du selvfølgelig skifte farven i selve slæden.  Det har vi alle prøvet.
Men har du en farveveklser, kan du meget nemmere  skifte garnet  i slæden  vha af den, Dog skal du være obs på at det  i Fairisle er mønsterfarven og ikke bundfarven der kan skiftes.

Ribkant på lang cardigan

En lang cardigan giver ofte udfordringer når forkanterne skal strikkes. Vi har kun 200 nåle på maskinen  til forkanten – så det er begrænset hvor lang en cardigan det kan blive.
Strikker du derimod  forkanterne på den anden led  – få masker og mange rækker – er der ingen begrænsninger. Jeg viser i denne uge hvordan du regner ud hvor mange rækker du skal strikke og montere på forstykkerne.

Konstruktion af hætte på babytrøje

Jeg er blevet spurgt, om jeg vil vise hvordan man konstruerer en hætte til en trøje. Jeg har brugt mine små raglan trøjer til øvelsen.
Hætten er konstrueret i Designaknit –  og har du programmet, laver du selvfølgelig øvelsen der. Men jeg håber også, at dig der ikke har, vil gennemse videoen og omsætte øvelsen til papir og blyant. Det skulle være muligt.

Align/tilføj punkter

Denne gang viser jeg  igen en ny funktion i Designaknit 9.
I funktionen Align/juster punkter, som ligger under “measure” i topmenuen,  kan du justere dine punkter i forhold til hinanden uden at bruge tabellen.

Puf-ærme

I efterårsmoden får vi –  både til børn og voksne –  et  gensyn med pufærmet fra tidligere tider. Det er nu, vi måske kan have glæde af de mange gamle Stanett og Brother magasiner, som mange af os har i gemmerne.
I videoen på medlemssiden ser du, hvordan jeg meget nemt laver et kuppelærme om til pufærme. Der er også en beskrivelse af hvordan du strikker/monterer det.

Vest med snoninger

Nu blev det også min tur til at designe en vest. Det er der rigtig mange andre, der også har gjort, for lige nu ses veste rigtig meget i modebilledet. Jeg har valgt at strikke snoninger på den øverste del af vestens ryg- og forstykke. De bliver lavet manuelt vha. 3 dækker nålen. Så det er lidt tidskrævende. Men absolut umagen værd – hvis du spørger mig.
Opskriften finder du i 3 størrelser – både til DesignaKnit og som PDF fil til udskrift.
Jeg har udarbejdet en strikkevejledning – som også kan printes ud.
Der er henvisning til “gamle” videoer som bla. viser halskanten
Så det eneste du selv skal byde ind med er lidt tålmodighed.
Rigtig god fornøjelse!!😉

Measured Adjustment/tilpasset justering

Endnu en nyhed i Designaknit 9.  Jeg ser nyheden, som et alternativ til funktionen TABEL.  Vha menuen “Measured Adjustment” kan du på en nem måde ændre på både bredde og længde på modeldel.
Som  medlem på www,ausumlille.dk kan du finde mange videoer om brugen af designaknit og Strikkemaskinen.