Kategoriarkiv: Nyheder

Rundt bærestykke – 4. del

Den sidste video om rundt bærestykke kan nu findes på www.ausumlille.dk.  Der har været meget at vise og forklare.
Det sidste video handler om, hvordan du lægger Fairisle mønstre på det runde bærestykke og til allersidst i videoen, finder du også  et eksempel med hulstrikning. Det skal der helt sikkert arbejdes videre med på et andet tidspunkt.

Halstørklæde i helpatent med forskydning

Jeg blev så vild med at strikke forskydnings mønsteret i helpatent, at jeg måtte eje et halstørklæde i den teknik. Jeg opdagede dog, at det kan være svært at bevare koncentrationen, når der skal strikkes 1200 rækker og forskydes på næsten alle rækker. I får alligevel en opskrift på mit nye tørklæde – og jeg kan fortælle, at da jeg var 100% opmærksom, tog det under 1½ time at strikke.

Standard Garment styling – nyheder i DK9

Jeg siger tak for de mange svar, jeg har modtaget på mit spørgeskema om Designaknit 9. Det fremgår af svarene, at mange allerede har opdateret til DK9 og endnu flere planlægger at opdatere. Men der er også mange, der er i tvivl om de skal opdatere  – af mange årsager. Det er også helt ok. Jeg er slet ikke der, hvor jeg  vil råde om det endnu.
Men et svar i kommentarfeltet i mit spørgeskema ramte plet. Det lød således:
“Når jeg køber en ny bil vælger jeg den samme model –  og gir en merpris for alt det nye. At andre program opdateringer er gratis, er fordi de er reklamefinansieret og det er vi da heldigvis fri for😄

Designaknit 9 kan nemlig nogle nye spændende ting – men den kan altså også stadig det, vi kender fra Designaknit 8. Så vær ikke bange for, at det er for svært.
Nå – men fremover vil du ihvertfald finde en Kategori på min medlems side der hedder “Designaknit 9 Nyheder” – og i denne uge finder du den første video.

Snyde Jacquard på Silverreed med Designaknit

Som lovet kommer der nu også en video, der viser Snyde Jacquard på Silverreed sammen med Designaknit.
“Snyde Jacquard” er egentlig Dobbelt Jacquard med nåletræk på ribben. Vi husker, at nåletræk betyder nåle ude af arbejde – altså i dette tilfælde på ribben.
Denne metode kan bruges til væsentlig tykkere garn end vi normalvis anvender til Jacquard – jeg har her strikket med garn med en løbelængde på 540 m/100 g.
Det betyder også, at vores mønster kan have længere flotteringer = lange tråde på bagsiden.
Har du lyst til at lære hvordan – kan du se det på min medlemsside  https://ausumlille.dk/medlemskab/