Kategoriarkiv: Nyheder

Inspiration – Chilkat tæppe

Jeg har hentet min inspiration hos Nordvestkyst-indianerne, som levede langs Canadas vestkyst mellem ufremkommelige bjerge og kæmpe skove. De mange forskellige stammer har udviklet en hel speciel kultur og spiritisme, som er hel Unik i vores del af verden.
I denne uge fortæller jeg om en af disse spændende stammer.

Exact stitch layout i DesignaKnit

I denne uge viser jeg  dig funktionen Exact Stitch Layout.
Der gør jeg ved at ændre på en nederdels indtagninger,  svarende til indtagninger inde i arbejdet, som du lærte i sidste uge.
Ud over videoen, får du også  filer på nederdelen i 2 str. lige til at åbne i Original Pattern Drafting. Har du ikke Designaknit – ja, så er det alligevel  muligt at  printe opskriften lavet i DesignaKnit ud – lige til at strikke efter..

Undgå at kanten “drypper”

Når du strikker en nederdel eller en kjole, oplever du sikkert at modellen “drypper” i siderne. I denne uge viser jeg dig, hvordan du ved at lave indtagningerne inde i arbejdet i stedet for i sidesømmen, kan undgå dette. Du tænker sikkert som de fleste, at du ikke gider at flytte alle maskerne  – men når du ser resultatet, er jeg sikker på at du synes det er umagen værd.

Knuder i kanten

En ensfarvet trøje kan “piftes op” på mange måder. I denne uge viser jeg dig, hvordan du kan strikke knuder placeret i ombukskanten.
Mit eksempel viser, hvordan det gøres ved håndledet, men teknikken kan sagtens bruges ved halskanten, langs forkanten og andre steder der kan bruge lidt opmærksomhed.

 

Krise krise

Medlemskaber gentegnes automatisk hver måned indtil du afslutter.
MEN lige nu har vi en udfordring med betalingsmodulet.
Hvilket betyder at gentegning ikke sker.
Min it mand og Epay er på sagen. Beklager meget

Hulmønster med zig zag kant på Brother

Jeg viser denne gang, hvordan du strikker hulmønstre og ved hjælp af ud- og indtagninger kan strikke en zig zag kant.
Teknikken er fin til kanter på tæpper, sjaler men også forneden på en trøje.

Sammen med denne uges indlæg får du også et 10 siders kompendie om hulmønstre generelt.

Vedligeholdelse af din maskine

En strikkemaskine, der bliver brugt meget,  kræver vedligeholdelse. Nålebremsen bliver med tiden helt flad og nåle bliver defekte.
Slæder og nålesenge skal rengøres og smøres.
Mon ikke tidspunktet for den store hovedrengøring er netop nu, hvor året går på hæld – eller i hvert tilfælde noget der skal klares inden du starter på et nyt og fornøjeligt strikke år.
Jeg vil med dette sidste indlæg i år, gerne ønske alle mine trofaste medlemmer og kursister en rigtig glædelig jul og et godt nytår.